keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Halloum-kikherne salaatti

Tämä resepti mukailee aika paljon lähdettään.
Mutta vähän sitä tuli jumpattua omanlaiseksi.


Elikkäs:
3dl Kikherneitä (itse tehtyjä tai tölkitettyjä)
Kirsikkatomaatteja
1 Punasipuli
½ pkt. Halloumia
Timjamia
Oreganoa
Rosmariiniä
2 rkl. Öljyä
2 rkl. Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Mustapippuria
Salaattia
Kurkkua

Sekoita keskenään pilkottu sipuli, puolitetut kirsikkatomaatit ja kikherneet. Lisää niihin öljy, balsamico ja yrtit ja suola ja pippuri. Sekoita. Levitä uunipelille ja paahda 200c uunissa 15 min.
Revi salaatti ja kuutio kurkku sen päälle.
Leikkaa halloumista viipaleita ja kun uunissaolijat ovat melkein valmiita, paahda viipaleita kuumalla pannulla molemmin puolin niin kauan, että ruskistuvat hiukan.
Levitä kikherne-sipuli-tomaattiseos salaatin päälle ja lopuksi lisää halloum.
Tästä tuli kahdelle.
Ja oli hyvää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä on halloumi?