sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Munalla töihin ja muffinsilla nukkumaan

Meidän taloudessamme tämä viikonloppu oli jopa tavallista rankempi rokkeineen kaikkineen, joten emme juurikaan kerenneet kuin käydä öisin kotona nukkumassa. Tänään aamulla herättyäni kaipasin kovasti hellyyttä ja rakkautta, jota en syvästi uinuvalta puoliskoltani saanut. Monista herättely-yrityksistäni huolimatta kun en miestäni ylös saanut, päätin ruuan tuoksun herättelevän hänen aistinsa siinä määrin, että hän itsekin virkoaisi valvetilaan. Tekaisin jääkaappimme vähistä aineksista tomaattijuustomunakkaan, jonka voimin mieheni ei nyt näin pyhänä aivan töihin asti mennyt, mutta palasi kuitenkin elävien kirjoihin.

Aamiaismunakas
2 rkl pestoa
2 tomaattia
salottisipuli
50 g mustapippurituorejuustoa
3 munaa
suolaa
mustapippuria

Lohko tomaatit ja sipuli ja paista niitä hetkisen pestossa kuumalla pannulla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja anna seoksen sulaa. Riko kulhossa munien rakenne ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Jos jääkaapistasi löytyy maitoa, lisää sitäkin loraus, niin munakkaasta tulee hivenen kiinteämpi. Energinen aamun aloitus taattu.

Illalla nälän hiipiessä päätin tekaista pitkästä aikaa jotain leivottavaa suolaista. Löysin Pirkan sivuilta italialaisten muffinsien ohjeen, jota tuunasin reilusti. Oikein hyvää. Aika rasvaista, mutta salaatin kera kohtuusynnitöntä siltikin.


Amore mio -muffinsit
125 g margariinia
2 munaa
0,5 tl suolaa
1 prk kevytkermaviiliä
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g vihreitä oliiveja
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
pizzamaustetta
jotain juustoa

Sulata margariini ja sekoita jäähtyneeseen rasvaan kananmunat, suola ja kermaviili. Rasvan määrää kannattaa ehkä hieman vähentää, sillä meidän muffinsit olivat vähän liiankin tuhteja. Semmoinen desikin varmaan riittäisi.Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää silputut oliivit ja valutetut ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Jaa taikina paperisiin muffinsivuokiin tai voideltuun metalliseen muffinsivuokaan. Meillä taikinasta syntyi kuusi runsasta yksilöä. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoa (minä käytin loput mustapippurituorejuustostamme). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia riippuen leipomustesi koosta. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Aamulla mietin tekeväni tänään mustikkapiirakkaa ja ilahduinkin kovasti, kun huomasin, että Nuori nainen oli ollut samoissa aatoksissa tässä hiljattain. Tein piirakan hänen ohjeensa mukaisesti (korvasin piimän tosin viilillä). Huisin hyvää. Söimme piiraan vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja: