perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Mustikkapiirakka

Kesän ensimmäinen marjapiirakka. Ja pieni pala, jonka siitä nappasin ennen kuin Tyyppi tulee kotia ja huomauttaa, että oikea ruoka pitää syödä ensin, oli oikein herkullinen.
Metsänäni toimi rautatieaseman s-market, jossa 230g mustikoita maksoi 2,7 €. Voi kun pääsis jo metsään.


Perinteisen voitaikina/-piirakkataikinapohjan sijasta tämä muistutti enemmän muffinsi-tyyppistä taikinaa. Joka ei ole yllätys kun ohjetta katsoo. Nappasin reseptin jostain naisten-/eläkeläisten lehdestä jota töissä luin.
Alkuperäinen ohje oli pensasmustikoille, mutta en raaskinut ostaa, kun olivat vähän kalliimpia.

Mustikkapiirakka
Niukka 3dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
3,5 tl vanilijasokeria (tätä ei meillä ollut)
2 dl piimää
1 dl sulatettua oivariiniä/muuta rasvaa
1 muna
4-5 dl mustikoita

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokerit keskenään.
Lisää seokseen piimä, sula rasva ja muna.
Sekoita keskenään sen verran, että menevät sekaisin, mutta älä vatkaa tai vispaa. Lusikka sopi tähän oikein hyvin.
Kaada taikina piirakkavuokaan ja lisää mustikat.
Paista 200-asteessa 25-30 min.

4 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Mustikkapiirakkaa tein juuri itsekin. Mustikoiden poimiminen oli pitkästä aikaa oikein rentouttavaa. Yleensä en oikein jaksa innostua, kun hyttyset kiusaa.

Miksei muuten metsään vielä pääse?

Polkkapossu kirjoitti...

Kyllä se on auki :)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Itse en ole koskaan piimää piirakkapohjaan pistänyt, kun silloin ohjeessa on ollut soodaa leivinjauheen sijaan. Mutta näköjään leivinjauheenkin kanssa onnistuu hyvin. Meidänkin pitäisi vielä lähteä metsään, mustikkaa on jo hieman pakkasessa, mutta lisääkin mahtuisi.

Anonyymi kirjoitti...

Polkkapossu: No onhan se auki, muttaku muttaku, täällä Helzingissä ei ole tuttuja metsiä, ja töiden jälkeen uskottelen aina, että olisi niin vaivalloista lähtä etsimään ja tutustumaan ja kun väsyttää.
Mutta kyllä minä vielä sinne menen :)

Henna: Kyllä onnistui ja oli erittäin hyvää. Todella kuohkeaa.