perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Keittoja kerrakseen

Koskapa olen niin huumaantunut kesästä ja sen tarjoamista ravintoaineksista, päätin eilen kiehauttaa itselleni kesäkeiton ja komealle kanssaeläjälleni lohikeiton. Pienenä vihasin kesäkeittoa, joka oli mielestäni ankeinta ja mauttominta mahdollista ruokaa. Nyt olen toista mieltä ja eilen ensimmäistä kertaa kyseistä apetta kokanneena himoitsen sitä entistä enemmän (onneksi resepti oli neljälle hengelle..). Kesäkeiton ja lohikeiton ohjeet nappasin Pirkan sivuilta.

Kehotan kesäkeiton tekemisessä huomioimaan kiehumisajan tarpeellisen pituuden, sillä itse keittelin vihanneksia semmoisen puoli tuntia, jolloin paras rapeus niistä oli jo mennyttä. 15-20 minuuttia riittää varmasti mainiosti.


Lohilientä en onnistunut keittämään, sillä perkeet ja liemikuutiot puuttuivat keittiöstämme. Ihan hyvää tuli kuulemma siltikin.

Ei kommentteja: