Porkkanakeitto
2 perunaa
2 sipulia
1 l vettä
2 kasvisliemikuutioita
2 dl kermaa
muskottipähkinää
mustapippuria
Jogurttinen pellavansiemenleipä
3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
2 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1,5 rkl hunajaa
Jälkiruuaksi leivoin Teresa Välimäen reseptin mukaista reilun kaupan kakkua. Osta siis mahdollisuuksien mukaan ainesosat reiluna tai luomuversioina. Omatuntokin pysyy puhtaana.
Banaanisuklaakakku
120 g voita
2 dl ruokosokeria
2 munaa
3 banaania
1 rkl kermaa tai maitoa
0,5 dl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl vanillinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
vajaa 1 tl soodaa
2,5 dl (tummaa) suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Minä käytin intiaanisokeria, mutta suosittelen käyttämään ruokosokeria, mikäli sellaista löytyy. Lisää munat ja vatkaa hieman lisää. Lisää muussatut banaanit, kerma tai maito, hunaja, sitruunamehu ja vanilliinisokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi vielä rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Minä käytin tavallista maitosuklaata, mutta uskon tumman suklaan sopivan tähän paremmin. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa n. 45-5o minuuttia.
Kakusta tuli todella makea. Kakku oli päältä kaunis mutta sisältä liiankin pehmeä ja valuva. Kakun kaunis muoto tärveltyi ensimmäisen veitseniskun jälkeen. Suosittelen ensinnäkin käyttämään tosissaan sitä tummaa suklaata minun käyttämäni maitosuklaan sijaan. Toiseksi banaanien vähentäminen voisi olla paikallaan, kahdestakin yksilöstä varmasti saisi tarpeeksi makeutta ja kakku voisi vähemmällä banaanimäärällä pysyä paremmin myös kasassa. Kolmanneksi hunajan määrää voisi harkita.
Nauti vaniljajäätelön kanssa. Ihanaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti