torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Fenkolisosekeittoa

Fenkoli on ihmeellinen vihannes. Tai mauste vai mikä lie. Näyttää hivenen sipulilta, mutta tuoksuu hyvin vahvalta. Sosekeiton kiehauttaminen tästä mystisestä raaka-aineesta oli kuitenkin helppoa kuin heinänteko.



Fenkolisosekeitto

1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
4-5 perunaa
öljyä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria
basilikaa
muskottipippuria
(papuja ja krutonkeja päälle)

Silppua sipulit ja pilko fenkoli. Kuori ja paloittele perunat. Paista vihanneksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehahtaa. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta. Ripottele pinnalle halutessasi papuja ja krutonkeja.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Juuri toisaalle kommentoin, kun en voi muistaa miltä fenkoli maistuu enkä muista koska sitä viimeksi olisin syönyt. Ikään kuin tämä toinen vastaantuleminen heti perään olisi jokin vihje.. pitäisi syödä fenkolia.

Kaveri kirjoitti...

Kannattaa kyllä. Vähän hämäävältä fenkoli kyllä maistuu. Tai ehkä minua vain hämää sen sipulia muistuttava ulkonäkö ja siitä kaukana oleva maku. Ja kenties myös se, etten ole liiemmin vihannekseen tutustunut. Pitäisi enemmän, minunkin. :) Lisäämme blogisi listaamme, toivottavasti tämä sopii sinulle.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Fenkoli on IHANAA, aniksenmakuinen maku tekee siitä mahtavan salaattivihanneksen :-) Ja samoin se tietysti käy keittoihin ja lisukkeiksi... Ja mausteena (fenkolinsiemenet) leipään! :-P

Taas on täälläkin montaponta uutta ohjetta, oon ihan karkkimaassa :-D