maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Mahtavat papupihvit

Viikonloppu meni haipakkaisesti reisussa ja kaikenmoista mahdollista mussuttaen, joten tänään oli ihana syödä koulussa perus parsakaalisoppaa ja tehdä kotona papupihvejä ja rosmariiniperunoita! Papupihvejä en ole aiemmin tehny ja tämä ohje syntyi muita yhdistelemällä ja keittiönkaappien sisältöjä soveltaen. Mutta täytyy sanoa, että ihan mielettömän hyvää tuli! Näitä täytyy tehdä ehdottomasti uudestaan. Kunhan muistaisi aina keittää ja pakastaa papuja valmiiksi, niin ei mene nälässä hermo. Tästä syntyi 12 pihviä, joten ohjetta kannattaa pienentää jos ei ole niin monelle tilausta tai sitten pakastaa ylijääneet.

Sain isältäni hänen vanhan kameransa, jonka kanssa on nyt tullut ahkerasti leikittyä. Valitettavasti kamerasta on tuhoutunut jokin osa (olikohan anti-shake sydeemi tai joku) ja se jättää oikeaan alakulmaan mustan kaaren. Yleensä jaksan, tänään en, poistaa sitä. Älkää järkyttykö.

Papupihvit

1 tlk kermaviiliä (itse käytin kevyt)
1 ps. dippikastiketta
½ dl korppujauhoja
1 muna
1 pakasterasiallinen keitettyjä valkoisia papuja
3 rkl maitoa
3 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl oreganoa
1 tl garam masalaa
1 tl mustapippuria
1 tl cayanne pippuria
1 tl jalapenorouhetta
1 tl paprikamaustetta
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl öljyä

Murskaa pavut (käytin tehosekoitinta), sekoita dippijauhe ja korppujauhot kermaviiliin. Anna seistä hetki. Lisää murskatut pavut, mausteet ja sitruunamehu. (Tähän voi käyttää varmaan melkein mitä vaan mausteita mistä pitää. Liatoin niitä mitä löytyi.)Sekoita. Lisää jugurtti, maito ja öljy jos taikina tuntuu liian kuivalta. Anna seistä tovi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista joko uunissa 200-astetta n. 20 minuuttia tai pannulla keskilämmöllä 15 tai kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita.

Rosmariiniperunat

7 keskikokoista perunaa
4 tl öljyä (vähempikin olisi riittäny)
aimo ropsaus mustapippuria ja suolaa
3tl rosmariiniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä

Näiden kanssa syötiin simppeleitä rosmariiniperunoita. Leikkasin pestyt perunat lohkoiksi ja valutin niille öljyä, pippuria, suolaa ja rosmariiniä. Mukaan lohkosin sipulin ja valkosipulinkynnet, 225-asteessa puoli tuntia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuisikohan nuo pihvit tölkkipavuista? Siis jos kaataa tomaattikastikkeen pois. Ja minkä makuista dippijauhetta käytit?
Pihvit näyttää tosi hyviltä ja muutenkin tykkään kovasti papuruuista =)

Anonyymi kirjoitti...

Voisin kuvitella, että onnistuu. Ainoa ero, jonka olen huomannut esim. tölkki kik-herneiden ja itsetehtyjen välillä on, että tölkkitavara on yleensä pehmeämpää. Joten nestettä ehkä kannattaa vähentää ja jauhoja lisätä. Ehkä? En ole varma, mutta tämmönen mutu olisi.

Käytin taco-dippikastiketta, mutta uskon, että melkein mikä tahansa sopii. Ja jos ei halua menettää palastakaan papujen mausta, ei ehkä kannata laittaa ihan koko dippipussia.

Anonyymi kirjoitti...

Sopisivatko nämä pyörykät pitaleipien täytteeksi? Haluaisin yllättää vegaaniystäväni, mutta kasvisruoat eivät ole ihan ominta alaani. Lisäksi syöjäkuntaan kuuluu myös sekasyöjiä!

Kuinka paljon papuja reseptiin kuuluu laittaa, ja miten reilulla kädellä maustamisen pitäisi tapahtua (En oikein haluaisi käyttää valmisdippejä..)

Kiitos jo etukäteen kasvisruoka-avuttoman auttamisesta:)

Wisdom&Joy kirjoitti...

Pavut tomaattikastikkeessa tölkissä on 415g vastaakohan se pakasterasiallista..? Aion tehdä nyt näitä pihvejä. Raportoin miten kävi!