maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Melkein syksyinen piirakka

Tein viikonloppuna pitkästä aikaa Nuorelle naiselle ruokaa. Vietimme tyttöjen iltaa ihan vain kahden kesken. Halusin tehdä syksyistä piirakkaa, mutten siinä kovin hyvin onnistunut. Kikherneet ovat jostain kaukaa ja pinaattikin pakasteesta. Mutta ikkunasta näkyvä väriloisto kruunasi makuelämyksen. Pohjaohjeen otin Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen hienosta Tofu-keittokirjasta, täytteen sekoittelin oman mieleni mukaan.


Pinaatti-kikhernepiirakka

Pohja:
0,5 dl pehmeää tofua
0,5 dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl soijajauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte:
5 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 salottisipuli
öljyä
1 ps pakastepinaattia
2 dl kikherneitä
(kapriksia)
pehmeää tofua
pippuria, suolaa
1 kananmuna
(juustoa)

Valmista ensin pohja. Sekoita öljy ja tofu (loput voit käyttää täytteeseen). Lisää kuiva-aineet ja vaivaa taikinaa hetki. Anna taikinan levähtää jääkaapissa muoviin käärittynä puolisen tuntia ennen paistamista.

Valmista tällä välin täyte. Murskaa valkosipulin kynnet ja silppua sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pehmeäksi. Lisää pinaatti, kikherneet, kaprikset ja loput taikinasta jääneestä tofusta. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta seosta hetki. Nosta pannu hellalta ja anna jäähtyä. Lisää seokseen vielä kananmuna.

Painele levännyt taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kylmän taikinan kanssa saa käyttää melkoisesti voimaa. Kannattaa ehkä antaa taikinan lämmetä hetken ennen painelemista. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Kaada täyte piirakkapohjalle ja ripottele halutessasi päälle juustoa (raasteena tai lastuina). Paista piirakkaa vielä 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja: