1 kg maapähkinöitä
1 rkl merisuolaa (karkeaa)
Osta kilo maapähkinöitä. Kaada ne suureen astiaan, lisää kylmää vettä niin, että pähkinät peittyvät kunnolla ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen merisuolaa. Anna pähkinöiden lillua kaksi päivää vedessä, jota tarvittaessa voi lisätä, jos se meinaa laskea pähkinöiden ylärajan alle.
Kun pähkinät alkavat tuottaa vaahtoa, on aika kaataa ne siivilään ja huuhdella. Levitä pähkinät uunipellille ja paista 125 asteessa 5+ tuntia, uunista riippuen. Pöyhi välillä. Kun pähkinät ovat sopivan tummia, ovat ne valmiita.
Halutessasi käytä enemmän suolaa tai vähemmän pähkinöitä. Kukin tyylillään.
1 kommentti:
Maininta blogissani=)
Lähetä kommentti