Nämä suolapähkinät (joskaan ei kovin suolaiset) tulivat minulle tutuiksi kotokodissa, jossa isäni teki niitä "kanapeiksi". (Isälleni kanapeitä ovat kaikki pienet jutut, joita syödään ennen ruokapöytään siirtymistä).
Suolapähkinöiden valmistaminen tarvitsee melko runsaasti aikaa ja uunin lähelläoloa, mutta itse aktiivinen kokkaaminen jäänee 2 minuuttiin.
1 kg maapähkinöitä
1 rkl merisuolaa (karkeaa)
Osta kilo maapähkinöitä. Kaada ne suureen astiaan, lisää kylmää vettä niin, että pähkinät peittyvät kunnolla ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen merisuolaa. Anna pähkinöiden lillua kaksi päivää vedessä, jota tarvittaessa voi lisätä, jos se meinaa laskea pähkinöiden ylärajan alle.
Kun pähkinät alkavat tuottaa vaahtoa, on aika kaataa ne siivilään ja huuhdella. Levitä pähkinät uunipellille ja paista 125 asteessa 5+ tuntia, uunista riippuen. Pöyhi välillä. Kun pähkinät ovat sopivan tummia, ovat ne valmiita.
Halutessasi käytä enemmän suolaa tai vähemmän pähkinöitä. Kukin tyylillään.
maanantaina, syyskuuta 29, 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Maininta blogissani=)
Lähetä kommentti