maanantaina, joulukuuta 22, 2008

Mezzo

Kaverin ja minun ystäväporukalla on tapana käydä itsenäisyyspäivän aattona ulkona syömässä. Tavoite on aina mennä paikkaan, johon ei ehkä arkena tulisi mentyä. Tänä vuonna päätimme kokeilla verrattain uutta tulokasta Oulun ravintolatarjonnassa, Mezzoa.

Ravintola on pieni (30 asiakaspaikkaa) ja intiimi. Varasimme pöydän hyvissä ajoin, joka taisi olla ihan fiksua. Paikan hinnoittelupolitiikka on hauska: kaksi ruokalajia 29 euroa, kolme 36. Otin kolme sekä jokaiselle suositellun viinin. Laskun loppusumma oli vähän vajaa 60 euroa ja mielestäni jokaisen euron väärti.

Alkuun otin etanapannun homejuustolla. Omaan makuun etanat maistuvat paremmin ilman juustoa, koska silloin etanoiden maku pääsee paremmin esiin. Hyvin ne kuitenkin meni näinkin. Etainoiden kanssa tarjottu valkoviini oli hyvää, hiukan makeaa.


Pääruuaksi otin päivän kalan, joka oli rautu. Sen seurana tarjottiin perunabasilikapyrettä. Annokseen olisi kuulunut myös siiderikastike, mutta omenaallergian vuoksi omani vaihdettiin yrttiöljy. Hiukan jäi harmittamaan, mutta minkäs sitä sille voi.

Jälkiruokana mustikkapaistos, joka tarjoiltiin vanilijapallon kanssa. Se(kin) oli erinomaista. Paistos maistui todelliselle mustikalle. Lämmin paistos tuntui kylmän jäätelön kanssa erinomaiselta liitolta.

Kaiken kaikkiaan, voin suositella Mezzoa hyvillä mielin kaikille. Kuvat on mitä on, mutta jonkun idean siitä saanee.

Ei kommentteja: