lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Huh huh hummus

Johtuneeko pakkasista vai mistä, että olen jatkanut keittiössäni kuumalla linjalla. Tällä kertaa tuliseen tuunausvuoroon joutui vanha kunnon hummus, jota edelleenkin suosin tahinittomana versiona. Sambal oelekia tai vastaavaa tulilientä voi lisäillä oman maun mukaan, mutta parilla teelusikallisellakin saa suun kuumenemaan.


Tulinen hummus

3-4 dl kikherneitä
4 valkosipulin kynttä
pari rkl sitruunamehua
vajaa 0,5 dl öljyä
2 tl sambal oelekia
korianteria
suolaa
(tahinia tai seesaminsiemeniä)
n. 1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää vettä (tai tölkkikikherneiden lientä) sen verran, että seoksesta tulee tarpeeksi kostea. Nauti voileipäkeksien tai vaikka falafelien kera.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hummus on kyllä aina niiiin hyvää!

Kaveri kirjoitti...

Sanopa muuta. Menee ihan itekseenki!