lauantaina, tammikuuta 10, 2009

Kikherneparsarisotto

Ostin ennen joulua puuroriisiä, koska joulu ja riisipuuron tarve. Nyt iski tarve saada käyttää kaapeista sinne kertyneet riisit, sienet, parsakaali ja varsiselleri. Risotto ratkaisi ongelmat melkein kokonaan. Mutta ei täysin, selleriä ja riisiä jäi, mutta ehkä niistä vielä syntyy jotakin mielenkiintoista.


Kikherneparsarisotto

3 dl risotto-/puuroriisiä
1 parsakaali
2,5 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
2 pientä sipulia
8 herkkusientä
3 dl kikherneitä
1 varsiselleri

Pilko parsakaali, sipulit, herkkusienet ja varsiselleri. Kuulota niitä isossa paistikasarissa ja lisää riisi. Kun riisi on kuultavaa, lisää valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riiseihin, lisää kasvislientä pikkuhiljaa. Lisää kerralla vajaa desi lientä ja kun se on imeytynyt, lisää lisää :)
Kaikkineen imeyttämiseen ja lisäilyyn menee sellanen reilu 20 minuuttia. Päälle parmesaania ja kohti ääntä!

Ei kommentteja: