maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Kaalia naamaan

Keräkaali on halpaa, hyvää ja terveellistä perusruokaa. Ja ekologistakin vielä! Kuvittelen kaalikääryleiden olevan jotenkin vaikeatekoisia, mutta kaalilaatikko sen sijaan hoituu yllättävänkin helposti. Nappasin laatikon ohjeen Saara Törmän mainiosta Keittokomero ja huone -opuksesta. Kasvisruokavalioon soveltuvan keittokirjan resepteissä hyödynnetään harmillisen vähän vegetaristin proteiininlähteitä, joten lisäsin tähänkin ohjeeseen omin päin soijarouhetta. Sehän sopii kaalilaatikkoon kuin nakutettu!


Kaalilaatikko


800 g -1 kg keräkaalta
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
öljyä
0,5 dl rusinoita
currya
kurkumaa
mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl siirappia

2,5 dl soijarouhetta
3 dl vettä + puolikas kasvisliemikuutio (tai 1-2 tl kasvisliemijauhetta)

2 dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja

Silppua kaali ja sipuli. Leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Paista vihanneksia öljyssä isolla wok-pannulla, kunnes kaali pehmenee. Lisää joukkoon rusinat, mausteet, soijakastike ja siirappi. Keitä soijarouhe kasvisliemessä kypsäksi (n. 5 minuuttia). Yhdistä soijarouhe kaaliseokseen. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan. Sekoita vehnäjauho veteen ja kaada kaalilaatikon päälle. Paista laatikkoa 175 asteessa vähintään tunti. Mitä kauemmin laatikkoa hauduttaa, sitä parempaa se on. Nauti puolukkahillon kera.

Ei kommentteja: