maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Turpoava herkku

Keitto teki tepposet. Syödessä tuntui, että tätähän voi syödä vaikka ja kuinka ja napa vetää. Sen jälkeen kävi köpelösti, kun herneet turposivat ja iski kamala ähky.
Joukkoon sekoitin hiukan raejuustoa ja se sopi sinne oikein hyvin. Mukaan kokeiluun pääsi myös Valion uusi Kippari ruokakerma.



Hernesosekeitto


2 ps. pakasteherneitä (400 g)
7 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta
1 dl ruokakermaa
½ tl rakuunaa
raejuustoa

Kiehauta kasvisliemijauheella terästetty vesi ja lisää siihen herneet. Anna kiehua tovi ja muussaa sauvasekoittimella mössöksi. Lisää rakuuna ja ruokakerma. Lämmitä ja tarjoile.

Ja vaikka mieli tekisi ottaa lisää, odota hetki, sillä herneellä kestää aikansa turvota.

Jälkkäriksi tarjottiin hedelmäsalaattia.



Hedelmäsalaatti

1 banaani
1 appelsiini
½ mango
1 dl mustaherukoita

Pilko hedelmät ja kokoa valitsemaasi astiaan.

Ei kommentteja: