Vihanneslastut kuulostavat huomattavasti terveellisemmiltä ja sivistyneemmiltä naposteltavilta kuin sipsit. Itsetehtyinä lastut ovat melkein synnittömiä. Lastuja vuollessa kannattaa olla tarkkana, ettei höylää sormiaan mukaan. Punajuurien pinnasta veri ei oikein erotu.
Koetin tehdä perunalastuista etikkaisia versioita, mutta en jostain syystä onnistunut tavoitteessani. Olisiko etikkaa pitänyt olla enempi? Vai olisiko se pitänyt lisätä vasta loppuvaiheessa? Tiedä häntä. Kokeilemalla se kai selviäisi. Mutta vinkkejä ja parempaa tietoa otetaan mielellään vastaan.
Vihanneslastut
3 perunaa
1-2 rkl öljyä + 2 rkl viinietikkaa + suolaa
3 punajuurta
1-2 rkl öljyä + suolaa
Pese vihannekset, mutta älä kuori niitä. Vuole vihannekset ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. (Raastinraudan leveä viipalointiterä voisi sopia tähän tarkoitukseen - ja olla huomattavasti turvallisempi sormille.) Huuhtele viipaleet kylmän veden alla ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita öljy, viinietikka ja suola kulhossa, ja kierittele perunalastut seoksessa. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja suola, ja pyörittele punajuurilastut siinä. Levitä lastut leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 20-25 minuuttia.
lauantaina, huhtikuuta 25, 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Jos vihanneslastut ostaisi kaupasta, ne tosiaankin vain kuulostaisivat terveellisemmiltä. Mutta kotona uunissa valmistettu melko varmasti ovatkin.
Olivatko makuelämys? Hyviä naposteltavia kaivataan aina...
Vihanneslastut olivat oikein hyviä naposteltavia, etenkin punajuuriversiot. Suosittelen kokeilemaan! Lastut olisivat voineet olla himan rapeampia. Kannattaa varoa, ettei lotraa öljyn (ja etikan) kanssa liikaa. :)
Noita punajuurilastuja tekeekin hurjasti nyt mieli tehdä! Olen kerran ostanut valmiita sellaisia ja oli hurjan hyviä.
oppineet paljon
Lähetä kommentti