tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Myöhästynyt haaste

Syyskuun ruokahaaste oli lapsuuden paras ruokamuisto. Myöhästyin haasteesta, mutta sen innoittama kokkailin lapsuuden ruokaa. Tämä tuskin on paras ruokamuistoni, mutta tätä meillä aina tasaisin väliajoin tarjoiltiin.

Käytännössä kyseessähän on spagetti carbonara, meillä sitä syötiin nimellä miilunpolttajan spagetti. Lapsena meni pekoni alas tuosta vain, mutta nykyään ohjetta on modattu lihastakieltäytyjälle sopivaksi.

Erilaisia kasvispekoneja löytyy ainakin Hälsan Kökiltä, ja Redwoodilta. Omani on Gallerian Life-kaupasta ostettu, ja se oli muistaakseni ruotsalaisen yrityksen maahantuomaa. En nyt vaan kuollakseni muista, minkämerkkisestä tuotteesta oli kyse. Hyvää se joka tapauksessa oli.

Huomasin muuten juuri, että meillähän on täällä 18 seuraajaa!! Kertokaa ihmeessä, keitä te olette?


Kasvissyöjän miilunpolttajan spagetti
Yhdelle reilusti, kahdelle vähän

100 g vegepekonia
1 muna
1 dl kermaa
1 sipuli
2 rkl. parmesania
spagettia
mustapippuria
suolaa

Pilko sipuli ja pekoni. Kuulota ja ruskista niitä pannulla. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla.
Keitä spagetti suolatussa vedessä.
Sekoita valutetun spagetin joukkoon sipulipekonikermaseos. Riko lasiin kananmuna, johon sekoitat parmesanin. Sekoita munajuustoseos kuuman spagetin joukkoon.
Nauti!

6 kommenttia:

E. Birdie kirjoitti...

Minä olen ainakin yksi seuraaja, olen onnellisena kasvissyöjänä seurannut reseptejänne jo yli vuoden.
http://whatcanmehave.blogspot.com/

A kirjoitti...

täällä myös yksi seuraaja, asun ruotsissa vannoutuneen lihansyöjän kanssa, niin kovinkin usein tarvitsen uusia ohjeita :)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mitä mitä mistä ostitte vegepekonia? o_O

Nuori Nainen kirjoitti...

Kiva kuulla teistä! Nyt tulee seurattua E. Birdie sinunkin blogia.
Monkeyfood, ostin pekonia oululaisesta Life-kaupasta. Muistan nähneeni sitä myös Ruohonjuuressa Helsingissä joskus.

berlinBat kirjoitti...

Täällä yksi seurailija saksasta, itse kokkaan harvoin ja melkein aina niitä samoja hyväksi havaittuja sapuskoita, mutta on kiva hakea inspiraatiota muilta niihin vähäisiinkin variaatioihin :)

Elina kirjoitti...

Vegepekonia voi ja kannattaa tehdä ihan itse: http://www.chocochili.net/2009/05/vegepekonipasta/