Olen jostain syystä hylännyt leivän miltei kokonaan. En ole sitä juurikaan kotona leiponut saati syönyt (sillä kaupan leipäähän en huusholliini osta). Leivättömyys ei ole ollut mitenkään tietoinen valinta, vaan jotenkin kai olosuhteiden - yksin kotona tai harvemmin ollenkaan - seurausta. Leivoinpa kuitenkin tässä eräänä iltana suolaisia muffinseja tulisen tomaattikeiton seuraksi. Niillä ruokin nälkäisen miehen ja otin muutaman muffarin töihin evääksi.
Juusto-pähkinämuffinsit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl chiliä
100 g pähkinöitä karkeana rouheena
100 g juustoa raasteena
2 kananmunaa
2,25 dl maitoa
0,75 dl öljyä
(juustoraastetta pinnalle)
Sekoita kuivat aineet. Lisää pähkinärouhe ja juustoraaste. Sekoita munat, maito ja öljy toisessa kulhossa. Kaada munaseos jauhoseokseen ja sekoita huolellisesti. Jaa taikina muffinsivuokiin ja ripottele päälle halutessasi hieman juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia. Ohjeesta tulee kahdeksisen muhkeaa muffinsia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti