torstaina, joulukuuta 16, 2010

Turpa rullalle ja kääryleet kanssa!

Olen kuvitellut kaalikääryleiden olevan vaikeatekoista ruokaa. Siksi varasin niiden tekoon kokonaisen lauantai-iltapäivän ja treffit äidin kanssa. Vaan eipä tuohon kaksin käsiparein kulunut kuin pari tuntia, paistoaika mukaan lukien. Heleppoa kuin heinänteko, voisi joku luonnehtia. En minä.

P.S. Puolukkasurvosta ei kannata unohtaa, kuten kuvastakin näkyy.

Kuvassa punakaalista tekemääni kaalilaatikkoa.
Kääryleet jäivät valitettavasti kuvaamatta.

Sienikääryleet

1 kaali (valko- tai keräkaali)
vettä
suolaa

3 dl ohrasuurimoita
1-2 sipulia
1 iso porkkana
3 dl sieniä
mustapippuria
suolaa
timjamia
1 kananmuna
(1 pkt tofua tai 2 dl liotettua soijarouhetta)

2 dl kaalin keitinlientä
0,5 dl siirappia

Koverra kaalin kova kantapala pois. Laita kaali kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna liedellä kiehuvaksi. Irrottele uloimpia lehtiä pois niiden pehmetessä. Näin sisemmät lehdet kypsyvät nopeammin. Nosta lehdet kuivumaan. Leikka lehtien selistä kovat lehtiruodit pois ja hienonna ne sekä jäljelle jäävä sisäkaali osaksi täytettä.

Kypsennä ohrasuurimot, silppua sipuli, paloittele porkkana ja pieni sienet. Paista kasviksia pannulla. Lisää kypsät ohrasuurimot, pilkottu jämäkaali ja mausteet. Halutessasi lisää liotettua soijarouhetta tai murennettua tofua joukkoon. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä.

Sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon yksi kananmuna. Levitä kaalinlehdet alustalle ja lisää täytettä ruokalusikallinen lehden keskelle. Käännä reunat täytteen päälle ja kääri rullalle. Nostele kääryleet uunipannulle saumapuoli alaspäin. Sekoita kaalin keitinliemeen siirappia ja valele kääryleitä sillä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Valele välillä keitinliemellä. Mikäli kääryleet uhkaavat ruskistua liikaa, peitä ne foliolla. Nauti puolukkasurvoksen ja peruna- tai juuresmuusin kera.

Ei kommentteja: