perjantaina, toukokuuta 27, 2011

Crackers go wild

Huomio! Nyt on se aika, kun meidän kaikkien kannattaa kirmata ulkona ja nauttia kukoistavan luonnon antimista. Se onnistuu keräämällä villiyrttejä, kuten vaikkapa nokkosia tai voikukan lehtiä. Ne tunnistaa, vaikka viimeisimmän kasviston keräämisestä olisikin vierähtänyt tovi jos toinenkin.

Vasta versonneista nokkosista kannattaa kerätä latvukset ja tuoreet lehdet. Nokkoset voi kuivata (huoneen lämmössä päiviä tai enintään 50-asteisessa uunissa pari tuntia). Ne voi myös ryöpätä (= keittää kolmisen minuuttia kiehuvassa vedessä) ja valmistaa heti tai pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Crackeritkin villiintyvät aivan hiiteen, kun ne maustaa ripauksella nokkosta.


Nokkoscrackerit

3,5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(3-4 rkl seesaminsiemeniä)
3 rkl öljyä
2 dl vettä
2-3 rkl kuivattua nokkosta

Sekoita kuivat aineet, lisää nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Ripottele leivinpaperille hiukan jauhoja ja kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jaa levy veitsellä tai taikinapyörällä paloiksi.

Paista keksejä 225-asteisen uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa.

Ei kommentteja: