Minun kekseistäni ei tullut mitään kaunokaisia, mutta sopivan tuhteja cookieiksi kyllä. Vegaanisissa leipomuksissa taajaan käytettävä maapähkinävoi ei tapojensa vastaisesti peitonnut muita makuja alleen vaan päinvastoin antoi kaikille tilaa.
Suklaataikina:
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
0,5 dl vaahterasiirappia
3-4 rkl kaura- tai soijamaitoa
1 tl vaniljasokeria (tai -aromia)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
1,75 dl maapähkinävoita
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria (tai -aromia)
2-3 rkl kaura- tai soijamaitoa
Tee ensin suklaataikina. Sekoita suuressa kulhossa öljy, sokeri, vaahterasiirappi, maito ja vaniljasokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sihtaa tai vain kääntele seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kosteaksi. Lisää tässä vaiheessa tarvittaessa neljäs ruokalusikallinen maitoa.
Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset keskenään. Chocochilissä maitomäärä oli merkattu teelusikoina, mutta huomasin jo taikinaa tehdessä ja myöhemmin alkuperäisreseptiä tarkistaessa, että mitta olisi kuulunut merkitä ruokalusikoissa. Täytetaikinankin tulee olla kosteaa, mutta kiinteää. Lisää tarvittaessa hiukan tomusokeria tai maitoa.
Voit tehdä minun tapaani taikinat edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.
Paiston koittaessa laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jaa molemmat taikinat 24 osaan. Litistä suklaataikinapalanen kämmenellä levyksi ja pyörittele täytepala palloksi. Laita täyte suklaataikinan keskelle ja kääri taikina sen ympärille.
Pyörittele taikinakombo jälleen palloksi ja litistä keksiksi. Asettele keksit leivinpaperin päälle ja paista 10 minuuttia.
1 kommentti:
suosittelen tätä.
Kunnon mässyä :)
Lähetä kommentti