Kutsuin viime sunnuntaina äitienpäivän kunniaksi vanhempani brunssille. Tarjottavat olivat Innasen innoittamana - ja omien täysin eläinperättömään ravintoon pyrkivien taipumusteni johdosta - luomujuustoa lukuunottamatta vegaanisia: vihanneksia, avokadoviipaleita, hedelmiä, paputahnaa, kaurakeksejä sekä varsinaiset leivonnaiset. Skonsseihin ja kakunkaltaiseen makeapalaan hain ohjeet Chocochilistä.
Porkkanaskonssit
2 keskikokoista porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
400 g maustamatonta soijajogurttia
0,75 dl öljyä
(kasvimaitoa)
unikonsiemeniä
Raasta porkkanat ja sekoita kuiva-aineet keskenään. Yhdistä kuiviin aineisiin porkkanaraaste, jogurtti ja öljy. Sekoita. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon loraus vettä tai maitoa. Lisää halutessasi vielä hieman unikonsiemeniä.
Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia vedellä kostutetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Mustikka-banaaniruudut
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5-2 dl sokeria
0,5 tl inkiväärijauhetta
1,5 tl kanelia
2 kypsää banaania
2,5 dl soija- tai kauramaitoa
1,5 dl sulaa margariinia
1 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Alkuperäisessä ohjeessa sokerin määrä oli 2 desilitraa, mutta mielestäni vähempikin saattaisi riittää.
Soseuta kypsät banaanit haarukalla toisessa kulhossa. Lisää soseen joukkoon maito ja margariini. Kääntele sose kuiva-aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vielä mustikat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (28x28 cm) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti