Vietimme hiljattain Nuoren naiselle ja sulholleen antamaamme häälahjaviikonloppua Hailuodossa. Vastanaineiden toivelistalla oli falafeleja pitaleivällä, joten tein niitä heille kaikella rakkaudella.
Tällä kertaa falafelien ohje - yllättäen vegaaninen sellainen - löytyi Pastanjauhajilta (joiden resepti nyt sattui olemaan ensimmäinen hakutulos "falafel ohjetta" googlaamalla). Jauhajat suomivat falafeleja melko kuiviksi, mutta annas olla. Lisää tarpeeksi maukasta kastiketta, niin johan maistuu. Ketsuppikin kelpaa. Testattu on.
Tällä kertaa falafelien ohje - yllättäen vegaaninen sellainen - löytyi Pastanjauhajilta (joiden resepti nyt sattui olemaan ensimmäinen hakutulos "falafel ohjetta" googlaamalla). Jauhajat suomivat falafeleja melko kuiviksi, mutta annas olla. Lisää tarpeeksi maukasta kastiketta, niin johan maistuu. Ketsuppikin kelpaa. Testattu on.
Vegaaniset falafelit
3,5 dl kypsiä kikherneitä
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
0,75 dl grahamjauhoja
1 tl jeeraa
1 tl suolaa
ripaus cayennepippuria ja mustapippuria
(1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa silputtuna)
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl sitruunamehua
jauhoja
öljyä
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki. Yhdistä kuiva-aineet keskenään.
Soseuta kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sipulisilppu ja kuiva-aineseos. Lisää vielä tuoreyrtit, maapähkinävoi ja sitruunamehu.
Muotoile taikinaksi. Taikina saattaa vaikuttaa kuivalta, mutta älähän hämäänny.
Pyörittele taikinasta kostein käsin palleroita. Kierittele ne vielä graham- tai korppujauhoissa ja paista runsaassa öljyssä kullanruskeiksi.
2 kommenttia:
Hmm, jännä juttu.. En ole itse koskaan törmännyt falafelohjeeseen tai valmisfalafeleihin, joissa olisi jotain eläinperäistä. Joka tapauksessa falafelit on kyllä ihan mahtavuusruokaa!
No siis lähinnä kai ajattelin, ettei tässä ole kananmunia. Itse olen tehnyt usein munallisia falafeleja, jotka ovat olleet huomattavasti hankalampia vääntää. :) Suosittelen siis!
Lähetä kommentti