keskiviikkona, lokakuuta 05, 2011

Linssipata, nam!

Ja ihka ensiksi: anteeksi radiohiljaisuus! Se oli pitkä ja tahaton.
Kuluneeseen vuoteen on vain sisältynyt niin paljon. Töitä, töitä, töitä ja vielä vähän töitä. Niin paljon töitä, että äärilaita häämötti.
Siksipä piti tehdä elämänmuutos. Hups! Ja nyt voikin bloggailla hyvillä mielin irtisanoutuneena rouvashenkilönä.

Mutta asiaan.
En muista olenko leuhottanut täällä viime jouluna lahjaksi saamallani punaisella Sarpaneva-padalla.
Se on ihana!
Vanhempani antoivat meille lapsille kierrätetyt joululahjat, ja pitkin syksyä he olivat metsästäneet kirppareilta ja huuto.netistä käytettyjä Sarpanevia. Lopulta heillä oli niitä seitsemän, vaikka lapsia on vain neljä.
No, tuleehan noita rippi- ja ylioppilasjuhlia.

Ennen viime kuuta patani oli päässyt tosi toimiin vain muutaman kerran. Sitten luin elokuun Glorian, ja löysin Oh Madre Mio! -linssimuhennoksen ohjeen. Kuluneen kuukauden aikana olen tehnyt sitä jo neljä kertaa.
Uskokaa, se on taivaallista!



Gloriasta kopioitu Mahti-linssimuhennos

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
½ tl kanelia
2,5 dl vihreitä linssejä
2 tlk tomaattimurskaa (Mutti!)
6 dl kiehuvaa vettä
2 tl kasvisliemijauhetta (tai -kuutioita)
1 paprika
1 bataatti
400 g kidneypapuja (säilöttyjä tai lioitettuja ja esikeitettyjä)
2 pientä kuivattua chiliä tai 2tl chilijauhetta

Silppua sipuli, valkosipulit, paprika ja bataatti. Kuumenna öljy padassa tai kasarissa ja lisää mausteet sekä sipulit. Paista noinn viisi minuuttia. Varo, ettei mausteet pala pohjaan. Lisää tomaattimurskat, vesi, liemijauhe ja linssit.
Anna hautua noin 20 minuuttia.
Valuta ja huuhtele kidneypavut jos käytäät tölkkipapuja.
Lisää bataatti, paprika, pavut ja pilkotut chilit pataan . Hauduta jälleen 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän ja raejuuston kanssa.
Usko mua, menee kyllä sellaisenaankin.
Ja paranee vietettyään jääkaapissa yön.

Ei kommentteja: