maanantaina, lokakuuta 10, 2011

Laventeli löytyi!

Vihdoin! Ei ehkä minkään suurimittaisen etsinnän mutta sentään hartaan pohdiskelun jälkeen löysin kuivattua laventelia. Pussillinen tuota tuoksuvaa yrttiä putkahti eteeni mainiossa teekaupassa. Mainostelin näitä keksejä täällä jo kesän alussa, ja nyt sain tehtyä niitä oikein aineksin.

Laventelin käytössä ei kannata liiotella. Tuoksu on sen verran voimakas, että leivonnassa hivenenkin riittää.

Laventelikeksit

150 g margariinia
1 dl tomusokeria
0,75 dl maissitärkkelystä
1 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl laventelisokeria (= 1,5 tl sokeria + 1,5 tl kuivattua laventelia)
1 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan kuori raastettuna tai 2 rkl sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää margariinivaahto ja sitruuna kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

Tee taikinasta pieniä nokareita kahden lusikan avulla. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 7-12 minuuttia.

2 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Lanventeli sopii hienosti leipomiseen!

Kaveri kirjoitti...

Juu, selvästikin! Tuoksu on huimaava. :)