Laventelin käytössä ei kannata liiotella. Tuoksu on sen verran voimakas, että leivonnassa hivenenkin riittää.
150 g margariinia
1 dl tomusokeria
0,75 dl maissitärkkelystä
1 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl laventelisokeria (= 1,5 tl sokeria + 1,5 tl kuivattua laventelia)
1 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan kuori raastettuna tai 2 rkl sitruunamehua
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää margariinivaahto ja sitruuna kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
Tee taikinasta pieniä nokareita kahden lusikan avulla. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 7-12 minuuttia.
2 kommenttia:
Lanventeli sopii hienosti leipomiseen!
Juu, selvästikin! Tuoksu on huimaava. :)
Lähetä kommentti