keskiviikkona, joulukuuta 28, 2011

Taas skonsseja!

Ja jälleen yksi skonssiohje. Mutta nämä nyt vaan ovat niin hyviä! Ja helppoja herramunjee!

Korvasin muitta mutkitta ja lupia kyselemättä ohjeen maustamattoman jogurtin pehmeällä tofulla. Tofu ja sitruunamehu toimivat hienosti yhdessä. Ruokosokerin vuoksi skonssit maistuvat mielenkiintoisesti sekä makealta että suolaiselta, ja toimivat vallan mainiosti myös ihan ilman lisukkeita.

Kauraskonssit

puolikkaan sitruunan mehu (eli 2-3 rk)
1 pkt pehmeää tofua tai 1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 dl sulaa margariinia tai öljyä
2 dl kaurahiutaleita
0,5 rkl pellavansiemeniä
4 rkl raakaruokosokeria
1 tl vaniljauutetta

Sekoita sitruunamehu tofuun tai jogurttiin. Sekoita eri astiassa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola.

Lisää rasva jauhoihin. Lisää kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja sokerit. Lisää sitruunamehutofu ja vaivaa takinaksi. Jaa taikina muffinsivuokiin tai nostele leivinpaperin päälle lusikoilla skonssikekoja.

Paista 190-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

Katarina kirjoitti...

Tofu sopii varmasti hyvin näihin!

Olive kirjoitti...

Näitä voisi kokeilla :)