keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2012

Kookoskeksit


Onko jo käynyt ilmi, että minulla on kookosjauhoja? Kaapistani löytyvät jauhot eivät ole veden kanssa maidoksi muodostuvaa sorttia, vaan ihan leivontaan käytettävää kuiva-ainekamaa. Suosittelen testaamaan, jos moista jostain löydätte. Itse ostin jauhot hetken mielijohteesta oululaisesta Löytölintu-luomupuodista (josta saa muuten myös hampunsiemeniä ja hamppujauhoja).

Erityisen hyvin kookosjauhot sopivat makeaan leivontaan, kuten piirakoihin ja kekseihin. Ohjeita voi tuunata korvaamalla enintään kolmasosan jauhomäärästä kookosjauhoilla.

Kookoskeksit


2 dl kookosjauhoja
1 dl kuumaa vettä
2 dl seesamin- tai auringonkukansiemeniä tai pilkottuja pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä tai manteleita)
2 dl sokeria
0,5 dl öljyä
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria tai -aromia
0,5 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kookosjauho ja vesi hyvin yhteen. Hämmennä joukkoon siemenet tai pilkotut pähkinät, sokeri, öljy ja mausteet. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kuiva-aineseos taikinaan.

Nostele taikinasta kukkurallisia ruokalusikallisia leivinpaperin päälle pellille. Taputtele nokareet kekseiksi. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2 kommenttia:

suorama kirjoitti...

Moikka!
Törmäsin ohjeeseesi kun hain keksi ohetta kookosjauholle.
Mietitytti tuo nesteen määrä heti alkuun ja kun tein taikinaa totesin, että 1dl ei oikeastaan vielä edes kunnolla kostuta tuota kuiva-aine määrää. Lisäsin 4dl vettä ja sain aikaiseksi taikinaa joka muistutti keksitaikinaa.
Nyt ne ovat uunissa.

Käytitkö oikeasti vain yhden desin vettä taikinaan?

suorama kirjoitti...

Lopputuloksesta tuli liian kostea joten tuo 5dl oli ainakin liikaa =).

Olin meillä ainoa joka niistä tykkää, joten saan syödä itse kaikki :D.