keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2012

Tutun tahnan piristys


Tiesittekö, että hummus on loistavaa suolakurkkujen kera? Toinen loistava leivänpäällysduo on avokado ja suolakurkut.

Hummus on jokaisen kasvissyöjän vanha tuttu, mutta inkivääri piristää mukavasti tuota kovasti kaluttua tahnaa. Nykyään olen testaillut hummuksiakin siihen tahtiin, että entisestä tahinin vihaajasta ja nyt myös inkiväärin inhoajasta (lue: allekirjoittaneesta) alkaa tulla niiden molempien ystävä.



Inkiväärihummus

5 dl kypsiä kikherneitä
2 rkl tahinia
2 cm pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu ja kuorta raastettuna
0,25 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
1-2 dl vettä
0,5 dl öljyä
(paprikajauhetta koristeluun)

Raasta inkivääri ja pilko valkosipulit. Laita neljäsosa kikherneistä, tahini, mausteet ja desi vettä korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta. Lisää loput kikherneet sitä mukaa, kun saat edelliset soseutettua. Lisää öljy viimeiseksi. Koristele halutessasi paprikajauheella.

2 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Hummuksen sekaan sopii aivan loistavasti myös avocado! Täydellistä.

Kaveri kirjoitti...

Uu, täytyypä kokeilla tuota sinun avokadohummus-ohjetta! Näyttää herkulliselta. :)