torstaina, marraskuuta 29, 2012

Kakkuni näkee punaista!


Oi, miten ihanaa kakkua! Tehty punajuurista ja suklaasta. Tämä on kaukana vegaanisesta, mutta harvoinpa enää tällaisia tulee tehtyä. Kakku oli taannoisen (usen kuukauden takaisen) sadonkorjuujuhlamme kruunu. Resepti on otettu Maku-lehden sivuilta.



Suklaa-punajuurikakku

200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa margariinia
2 kpl punajuurta raastettuna

Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
1,5 dl tomusokeria
125 g smetanaa
(0,5 dl mantelirouhetta)

Sulata taikinan suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä suklaa, muna-sokerivaahto, kuiva-aineseos, rasva ja punajuuriraaste keskenään ja sekoita taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Sulata kuorrutteen suklaa ja lisää siihen sokeria ja smetana. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele halutessasi mantelirouheella.

Ei kommentteja: