tiistaina, marraskuuta 13, 2012

Vegaanista pannaria


Pannukakku on loistavaa seuraruokaa. Meidän huushollissamme ja kaveripiirissämme sitä on käytetty jo vuosien ajan etenkin arkisten tapaamisten yllykkeenä. Viime aikoina olen alkanut kaivata vegaanisen pannukakun ohjetta. Sellainen sattui eteeni hienosta Dolce patata -keittokirjasta. Ohje on mallia perus, joten sitä voi muunnella halunsa mukaan joko suolaiseksi tai makeaksi. Tai jättää ihan sellaiseksi.

Ensimmäisellä testikerralla tein pannarista suolaisen ja heitin taikinan sekaan vähän kaikkea, mitä kaapista sattui löytymään. Makeaan pannaritaikinaan voi lisätä hieman sokeria (0,5-1 dl) ja esimerkiksi marjoja.


Vegaaninen pannukakku

1,5 dl soijajauhoja
6 dl nestettä (esim. kauramaitoa tai 2 dl kasviskermaa + 4 dl vettä)
2 dl jauhoja
1 tl suolaa
(1 rkl öljyä)

Täyte:
0,5 dl auringonkukasiemeniä
0,5 dl (mustia) seesaminsiemeniä
3 rkl kuivattua nokkosta
0,5 sipuli silputtuna

Sekoita soijajauho kolmeen desiin nestettä. Lisää loput jauhot, suola ja vielä loput nesteet. (Suolaiseen pannariin jauhoina voi käyttää vaikkapa ruis- ja vehnäjauhoja. Makeaan kannattanee käyttää vain vehnäjauhoja.) Jos käytät maitoa, voit lisätä ruokalusikallisen öljyä. Kerman kera öljyä ei välttämättä tarvitse. Vatkaa tasaiseksi. Lisää haluamiasi täytteitä taikinaan tai jätä ihan naturelliksi.

Voitele uunivuoka ja kaada taikina siihen. Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Nauti suolainen pannari puolukkahillon kera.

4 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Aina kun paistelen lättyjä mietin, että kyllä se pannari olisi helpompi tehdä. Laittaa vain uuniin ja odotella sen käryytyksen ja lättyjen kääntelyn sijaan.
Ensi kerralla taidankin ottaa pannarille mallia tästä reseptistä. Kiitos :)

Kaveri kirjoitti...

Ole hyvä vaan!
Suosittelen kyllä, sen verran helppo ja näppärä on ohje.

Taikina on ohjeen mukaan niinkin perusmallia, että siitä voi halutessaan paistaa myös niitä lättyjä. :)

Ohuehkoksihan pannarin koostumus vegaanisena jää, joten mietin, josko seuraavalla kerralla lisäisin hieman ainemääriä (esim. 2 dl soijajauhoja + 8 dl nestettä + 2,6 dl jauhoja)...

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Mä en oo ikinä oppinut käyttämään soijajauhoja leivonnassa, kun mun mielestä se maistuu aika kamalalta! Ehkä se voisi suolaisten juttujen kanssa toimia paremmin, täytyypä testata. Chocochilissä on muuten takuuvarma vegaanipannarin ohje: http://chocochili.net/2009/04/pannukakku/

Kaveri kirjoitti...

Elina: minäkään en tykkää soijajauhon mausta, mutta löysin vihdoin ohjeen, jolla saan kaapin perälle unohtuneen soijajauhopurnukan tyhjenemään. :)

Ja jostain syystä tässä ei ollut havaittavissa sitä inhottavaa sivumakua! Itse asiassa tämä oli yllättävänkin herkullista.

Jännä, etten ollut Chocochilin aktiivilukijana aiemmin törmännyt sinun ohjeeseesi. Kiitti vinkistä! Täytyypä testata myös sitä.