maanantaina, maaliskuuta 25, 2013

Suklainen synttärikakku


Hieno mies, jonka kanssa jaan elämäni, täytti vastikään kokonaiset kolmekymmentä vuotta. Senpä kunniaksi hemmottelin häntä suklaakakulla, joka oli niin juhlasankarin kuin allekirjoittaneenkin mieleen.

Kakun koostumus on runsaan suklainen. Siitä pitävät huolen sekä kuorrute että taikinaan pilkottu suklaa, joka kannattaa jättää tarpeeksi isoiksi paloiksi, ettei kaikki sula kakun uumeniin. Kuorrutteeseen voi halutessaan käyttää valkosuklaan sijaan muutakin suklaata

Tuplasuklaakakku

1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
4,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvismaitoa)
2 tl omenaviinietikka (tai muuta etikkaa)
100 g margariinia sulatettuna
100 g tummaa suklaata pilkottuna

Kuorrute:
100 g vegaanista valkosuklaata
2 rkl kasviskermaa tai -maitoa
2 rkl margariinia

Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kauramaito, etikka ja sula margariini. Sekoita tasaiseksi. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetken. Sulata kuorrutteen suklaa yhdessä kerman ja margariinin kanssa mikrossa puoli minuttiia kerrallaan. Tarkkaile seosta, ettei se kärähdä. Levitä kuorrute kakun päälle.

Ei kommentteja: