maanantaina, huhtikuuta 01, 2013

Blinejä vegaanille


Meillä on uusi vohvelirauta. Tai no, kirpparilta viidellä eurolla löydetty kokenut ja hurmaava kapistus. Joka on ollut tänä talvena keittiömme suurin ilonaihe!

Vohveliraudan ansiosta olemme harva se ilta nauttineet vohveleita, lettuja taikka vaikka blinejä. Maijan makialta bongasin vegaanisen bliniohjeen, jonka otin nyt pääsiäispyhinä testaukseen. Siksipä käytin blinien nesteenä ihanaa mämmiolutta. Testi toimi hyvin, joskin paistamisurakan loppua kohden taikina tarttui rautaan niin, että paistoimme loput blinit perinteisesti pannulla.


Vegaaniset blinit

2 dl tattarijauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2,5 dl kasvismaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 rkl öljyä

1 dl olutta tai vissyä
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita jauhot, hiiva ja sokeri keskenään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen öljy. Sekoita maito jauhoseokseen. Lisää jogurtti ja anna kohota vedottomassa paikassa yön yli tai 2-4- tuntia.

Sekoita kohonneeseen taikinaan olut ja suola. Paista öljyssä pannulla tai vohveliraudalla blinejä. Tarjoile suolakurkkujen ja sipulin kera.

Ei kommentteja: