lauantaina, marraskuuta 16, 2013

Kunkku kurpitsakeitto



Tunnustus: olen syönyt kurpitsalla maustettuja ruokia, mutten ole koskaan valmistanut tuosta Halloweenin kunkusta mitään. Päätin tänä syksynä rikastuttaa itseäni uudella kokemuksella ja ostin kaupasta suuren oranssin kausivihanneksen.

Kurpitsan kuoriminen ja paloittelu osoittautuivat varsin aikaavieviksi hommiksi, mutta lopputulos palkitsi jo värinkin puolesta. Keittelin kurpitsasta omenalla maustetun keiton pyhäinpäivän kunniaksi.


Omenainen kurpitsakeitto

1 iso kotimainen omena
1-2 sipulia
(3-4 valkosipulinkynttä)
öljyä
inkivääriä (1 rkl tuoreena tai 1 tl jauheena)
ripaus chiliä
vajaa 1 kg kurpitsaa paloiteltuna
6-8 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa tai (kasvi)kermaa (tai 100 g Koskenlaskijaa)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria (tai muuta makeutusta)
suolaa
(tofua)

Kuori ja paloittele omena ja sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja paista muutama minuutti.

Lisää kattilaan paloiteltu kurpitsa sekä kasvisliemi. Kiehauta ja anna keiton muhia kannen alla puolisen tuntia.

Soseuta keitto ja lisää kookosmaito, sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa. Nauti vaikkapa paistetun tofun kera.

Ei kommentteja: