Nappasin tämän ruis-kuminakräkkeriohjeen talteen Hesarista joskus syksyllä. Nyt vasta sain reseptiä testattua ja kah, vallan toimivaksi osottautui hän!
Rukiin ja kuminan liittoa mainostettiin HS:n jutussa mainioksi ja sitähän se nimenomaan on. Suosittelen testaamaan. Ja nauttimaan kera juustojen tahi hillokkeiden.
Ruis-kuminakräkkerit
1 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
2,5 dl ruisjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita tai ruisleseitä
2 rkl auringonkukansiemeniä
0,5 tl kuminansiemeniä murskattuna
vajaa 1 rkl öljyä
Sekoita vesi ja suola. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tiiviiksi taikinapalloksi.
Kaulitse taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja jaa veitsellä paloiksi. Paista 250-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti