torstaina, marraskuuta 21, 2013

Porkkana kräk kräk
Jos ette ole jo huomanneet, minä RAKASTAN crackereitä. Senpä vuoksi uudet kräkkeriohjeet jäävät usein ainakin muistiini ellei välilehdille. Tämä porkkanainen kräkkeriohje on napattu Torkkuja & nokkosia -blogista. Ohje vaatii hieman aikaa, muttei juurikaan vaivannäköä.

Alkuperäisessä ohjeessa taikinaa paistettiin peräti kaksi tuntia 100-asteisessa uunissa (kääntäen taikinalevy puolivälissä), mutta minä paistoin vain puoli tuntia korkeammissa lämpötiloissa.

Taikinaan käyttämäni kurpitsansiemenet olivat peruja keittoon käyttämästäni kurpitsasta. Paahdoin ne kuivaksi kuivalla pannulla, enkä liottanut vedessä yön yli, vaikka ao. ohjeessa niin sanotaankin (ohje kun olettaa siemenien olevan kuivattuja). Maistuu näinkin!


Porkkanakräkkerit

2 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 iso porkkana raastettuna
timjamia (tuoretta tai kuivattua)
suolaa

Turvota pellavansiemeniä vedessä yön yli. Laita muut siemenet (voit huoleti käyttää muitakin kuin auringonkukan- ja kurpitsan-) toiseen kulhoon veteen likoamaan. Yön yli nekin.

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää raasteen sekaan pellavansiemenet vesineen ja muut siemenet huuhdeltuna. Lisää myös timjami. Levitä taikina kostealla haarukalla leivinpaperin päälle levyksi.

Ripittele päälle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa vartti. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä toinen vartti.

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Herkun näköisiä. Olemme tyttöporukalla pitämässä pikkujoulut niin tällaiset voisi sopia erilaisten pähkinäjuustojen kaveriksi: )

Kaveri kirjoitti...

Ihan varmasti sopii!
Suosittelen testaamaan myös muita cracker-ohjeita. Löytyvät viereisen hakemiston crackerit-merkinnällä. :)