maanantaina, kesäkuuta 23, 2014
Chilinen sinappi
Nyt tarkkana: muista varoa chilin kanssa! Etenkin, jos se on tulista sorttia. Kuten minulla, kun tein tätä sinappia. Ohje kulki otsikolla "Karkea hunajasinappi", mutta minun käsittelyni jälkeen siitä tuli melkoisen poltteleva tahna. Niinpä nimesin sen uusiksi.
Toimii varmasti mainiosti esimerkiksi tofumakkaran kanssa! Itse olen hyödyntänyt sinappia muun muassa salaatinkastikkeeseen.
Chili-sinappi
225 g sinapinsiemeniä
1 tl chilihiutaleita ,urskattuina
2,75 dl omenaviinietikkaa (tai valkoviini- tai siiderietikkaa)
1 kanelitanko
4 rkl hunajaa
1 tl merisuolaa
Sekoita kulhossa sinapinsiemenet, chili, etikka ja kanelitanko. Peitä kulho ja jätä maustumaan 12-24 tunniksi.
Poista kanelitanko, lisää hunaja ja sekoita hyvin. Sekoita 3/4 seoksesta monitoimikoneessa tai huhmareessa. Yhdistä sinappiseokset keskenään ja mausta suolalla. Purkita steriloituihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti