Höyrytetyt vihannekset on yksi helpoimpia ja maukkaimpia arkiruokia. Ne maistuvat parhaimmilta juuri valmistettuina. Seuraavana päivänä vihannekset kun ovat jo hieman lötkähtäneitä.
Eräänä päivänä höyrytin porkkanoita ja satsista jäi hieman yli, joten tein jämistä ihan omin ohjein kastikkeen. Ah ja voi, kun tuli hyvää!
Söin kastiketta pastan kera sekä dippailin sitä (vauvani) maissinaksuilla ja hapankorpuilla.
2-3 porkkanaa
0,5-1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl öljyä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
suolaa
Kuori ja pilko porkkanat. Höyrytä tai keitä ne pehmeiksi.
Kun porkkanat ovat hieman jäähtyneet, soseuta ne muiden ainesten kanssa tasaiseksi. Jogurttia lisäämällä saat tahnasta juoksevampaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti