sunnuntai, kesäkuuta 01, 2014

Kookoksinen raparperipiirakka



Ihana raparperi! Se se jaksaa aina keväisin yllättää. Tein raparperipiirakan Saara Törmän hyväksi todetulla reseptillä (löytyy mm. kirjasta Saa vaivata), vain hieman muunnellen. Maustoin piirakan kookoksella ja maapähkinävoilla. Hyvää!



Kookos-raparperipiirakka

Taikina:
100 g margariinia
1 dl kookosjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta

1 dl kasvimaitoa

Täyte:
500 g raparperia
1 dl sokeria
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl maapähkinävoita

Sulata margariini ja vatkaa se kuiva-aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Ota muruista puolet ja painele ne voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.

Lisää lopputaikinaan maito ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Jätä hetkeksi odottamaan.

Kuori raparperinvarret (5-6 kpl) ja pilko ne paloiksi. Sekoita kulhossa sokerin, kookoshiutaleiden ja maapähkinävoin kanssa. Levitä täyte pohjan päälle.

Nostele lopputaikina lusikalla täytteen päälle. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Ei kommentteja: