Kookos-raparperipiirakka
Taikina:
100 g margariinia
1 dl kookosjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
1 dl kasvimaitoa
Täyte:
500 g raparperia
1 dl sokeria
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl maapähkinävoita
Sulata margariini ja vatkaa se kuiva-aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Ota muruista puolet ja painele ne voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
Lisää lopputaikinaan maito ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Jätä hetkeksi odottamaan.
Kuori raparperinvarret (5-6 kpl) ja pilko ne paloiksi. Sekoita kulhossa sokerin, kookoshiutaleiden ja maapähkinävoin kanssa. Levitä täyte pohjan päälle.
Nostele lopputaikina lusikalla täytteen päälle. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti