tiistaina, heinäkuuta 15, 2014

Kakku vai leipä?



Miksi kuvittelin maissikakun olevan ihanan mehevä ja rasvainen makea leivonnainen? Pitäisikö sen olla sellainen? Löytämälläni ohjeella maissikakusta tuli pikemminkin tiivis leipänen. Ihan jees kuitenkin.

Aion silti vielä yrittää löytää sen mehukkaamman ja mieluusti munattoman maissikakkureseptin...



Maissikakku

2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl maissijauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1-1,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl kasvimaitoa
0,5 dl öljyä

Sekoita kuivat ainekset. Lisää munat, maito ja öljy, ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan.

Paista 190 asteessa 30-45 minuuttia.

2 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Mulla maissileipä (corn bread) kuuluu nykyään vakkarirepertuaariin. Erilaisilla twisteillä tietysti. Omaan makuuni ovat ohjeet, joissa on reilusti maissijauhoja. Ja ruuanlaittojugurttia tai kermaviiliä! Hapanmaitotuote ja ei-liian-pitkä paistoaika tuottavat mehevän lopputuloksen. Kasvipohjainen jugu ja hapan lisä toimisivat varmasti myös. :)

http://hayleyscuisine.blogspot.fi/2013/02/cornbread-maissileipa.html
ja
http://hayleyscuisine.blogspot.fi/2013/04/cheddar-cornbread-maissileipa.html

Kaveri kirjoitti...

Jes, kiitos vinkeistä ja linkeistä! Täytyypä testata ja raportoida tuloksista... :)