perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Mahtifocaccia

Nyt olin ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä en ole ennen leiponut focacciaa. Mausta olen kuitenkin perillä, sillä muiden (lähinnä Stockan hyödyntämien leipureiden) valmistamia focaccioita olen syönyt useasti. Italianopettajaani mukaillen: minä osan, en voi muuta sano!Valkosipuli-oliivifocaccia

3,5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

2-3 murskattua valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
n. 2 dl vihreitä oliiveja
suolaa
rosmariinia


Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. (Itse käytin n. 5 dl vehnäjauhoja ja loput 3-4 dl hiivaleipävehnäjauhoja, sillä tavalliset loppuivat. Vehnäjauho kuin vehnäjauho, ajattelen ma.) Lisää öljy ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Jätä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan 1-1,5 tunniksi.
Kaada kohonnut taikina kevyesti öljytylle leivinpaperille ja kauli siitä pellin kokoinen levy. Painele taikinaan kuoppia ja jätä se vielä puoleksi tunniksi kohoamaan. Murskaa valkosipuli ja sekoita murska oliiviöljyyn. Paloittele sipulit puolikkaiksi renkaiksi ja oliivit pelkästään puolikkaiksi. Sivele taikina valkosipuliöljyllä. Painele oliivit leipään ja ripottele sipuliviipaleet päälle. Sivele vielä kevyelti öljyllä ja ripottele päälle kuivattua rosmariinia ja hiven suolaa. Paista 225-asteisessa uunin keskitasolla vajaa 20 minuuttia. Nauti.

Ei kommentteja: