sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Vegemisien illallinen vol. 1

Teimme eilen Nuoren Naisen kanssa vaihteeksi yksissä tuumin ruokaa. Minä hoidin alkupalat ja Nuori Nainen pääruuan. Loistava menu hirveään nälkään, sillä tässä ei kauaa nokka tuhissut.


Alkupalaleipäset

vaaleaa leipää, esim. focacciaa tai patonkia
pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
mozzarellaa
tomaattia
tuoretta basilikaa

Laita uuni lämpiämään grillivastuksella esimerkiksi 200 asteeseen. Leikkaa leipä annoskokoisiksi palasiksi, 1-2 palaa per syöjä. (Meillä oli Stockan tiskiltä ostettua oliivifocacciaa, joka oli oikein oiva valinta.) Sivele palat pestolla ja asettele päälle viipale mozzarellaa, pari viipaletta tuoretta tomaattia ja yksi aurinkokuivattu tomaatti. Käytimme buffalomozzarellaa, joka on huomattavasti pehmeämpää ja maukkaampaa kuin normimozzarella. Laita leipäpalat uuniritilälle ja lykkää uuniin ylätasolle. Lämmitä n. 5 minuuttia kunnes leivät ovat ruskistuneet ja mozzarella sulanut. Laita palojen päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja: