maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Pääsiäispullaa

En ole tänä pääsiäisenä tehnyt mitään juhlaruokia, mitä nyt muutaman suklaamunan syönyt. Mämmiä minulla on tehnyt jostain kumman syystä kovastikin mieli - vaikken ole siitä koskaan liiemmin välittänyt - , mutta koskapa en sitä kotiimme hankkinut, täytyy minun olla ilman. Eilenaamulla leivoin kuitenkin voisilmäpullia ensimmäistä kertaa elämässäni ja vitsi kun tuli hyviä. Muutamaan pullaan laitoin hillosilmän, mutta niiden mausta en vielä osaa sanoa, sillä söin vain yhden voipullan. Eihän tämä nyt mikään kulitsa ole, mutta hieman pullantuoksua pyhäpäiviin.


Voi/hillosilmäpullat

3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Pinnalle:
muna
voita/ hilloa
raesokeria

Lämmitä maito ja sekoita siihen hiiva. Vatkaa sekaan huoneenlämpöinen muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja hitaasti ja alusta taikina notkeaksi. Sekoita lopuksi pehmeä voi joukkoon. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.

Leivo nousseesta taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle. Minulla noita runsaankokoisia paakelseja tuli 14 kappaletta. Anna pullien vielä nousta hetken liinan alla. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paina kunkin keskelle pieni kolo. Täytä kolot voinokareella tai hillolla ja ripottele päälle vielä raesokeria. Paista pullia uunissa koosta riippuen 8-12 minuuttia. Omani paistuivat noin kymmenessä. Kylmä maito kruunaa nautinnon.

Ei kommentteja: