maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Kuka olikaan Lindström?

Minusta on hieman ihmeellistä, että vaikka en koskaan lihaa vielä syödessäni liiemmin himoinnut punajuurisia jauhelihapihvejä, lindströmin- sellaisinakin tunnettuja, minulla on jostain syystä viimeisen vuoden ajan aina ajoittain tehnyt mieli kokeilla pihvien kasvisversiota. Tämä voi johtua myös Voimasta joskus taannoin leikkaamastani ohjeesta, joka on käyttämättömänä kalvanut minua muistikirjani välissä. Mut ah ja voih, jälleen kerran. Kokeiluni kannatti. Nam nam. Hyviä olivat ja ovat. Ja kerrankin oikein vegaanisia versioita, joten eläinkunnan tuotteita kokonaan karttavat voivat hekin suorilta ohjetta soveltaa. (Kuvan surkeus johtuu hirveästä nälästä, jonka vallassa kameraa käytin. Pahoitteluni.)

Mutta niin. Kuka oli Lindström?


Vegaaniset lindströminpihvit

2,5 dl soijarouhetta
5 dl vettä
2 perunaa
2-3 pientä punajuurta
3 sipulia
soijakastiketta
2 rkl soijajauhoja (tai 1 kananmuna)
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl valkopippuria
1 rkl kuivattua persiljaa
suolaa
öljyä paistamiseen

Laita soijarouhe turpoamaan veteen kymmeneksi minuutiksi. Kuori ja paloittele tällä välin perunat ja punajuuret ja silppua sipulit. Itse käytin etikkapunajuuria, joita ei siis tarvinut kuin pilkkoa. Laita perunat ja punajuuret kattilaan, peitä ne vedellä ja anna kiehua pehmeäksi. Kun soijarouhe on turvonnut aikansa, kaada ylimääräinen liotusvesi pois ja paista rouhe sipulisilpun kanssa pannulla öljyssä pehmeäksi. Voit maustaa seosta soijakastikkeella.

Kun juurekset ovat kypsiä, muussaa ne. Lisää sipuli-soijarouheseos ja muut ainekset muusin joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää hieman jauhoja, mikäli taikina jää liian löysäksi. Soijajauhon voi korvata kenties yhdellä kananmunalla, mikäli ei halua pihveistään vegaanisia tai ei satu löytämään soijajauhoja kaapistaan. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne runsaassa öljyssä molemmin puolin. Perunamuussi on oiva lisuke näille pihveille.

7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Raholan setä tietää :-)

Kaveri kirjoitti...

Juu, hyvä tietää. :) Oikeastaan arvasinkin tämän, mutta en jaksanut väsymykseltäni ottaa ihmetyksestä selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Mukavia reseptejä sulla täällä!! Näitä täytyy lihansyöjänkin kokeilla. olen juuri tutustunut vasta soijarouheeseen ja erilaisiin papuihin ja erittäin kovasti niihin tykästynyt lihan(kin) korvikkeena.

Mieheni alkuperän takia kokkaamme hyvin paljon arabialaista ruokaa, mutta uskoisin että niistäkin voi tehdä kasvisversioita. Soijarouhelasagneni on ainakin mennyt kuumille kiville, eikä kukaan usko kun olen sanonut sen olevan lihatonta :)

Hasukaa wappua ja aurinkoista kevättä, Suvi

Kaveri kirjoitti...

Voi kiitos kiitos. Ja hyvinhän nämä kasvisversiot menevät kaikenlaisille syöjille, soijarouhekin kun tosiaan niin vähän poikkeaa jauhelihasta. Mutta siis meitähän on kaksi bloginpitäjää, minä ja Nuori nainen, jotka rakastamme (kasvis)ruokaa ja siitä nauttivia ihmisiä. Kaikkea kunniaa en kehuista siis itselleni ota, vaan jaan ne kauniin blogikumppanini kanssa. Lämmintä kevättä sinnekin!

Anna kirjoitti...

Oli todella makoisia lindstrominpihveja. Loistava ohje!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa saada vegeohje lindströmeihin! Näitä olen 9 vuotta kaivannut! :)

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt tuli testattua! Aivan ihania, maistuivat lihansyöjämiehellekin hyvin! :)

Tein ohjeen kananmunalla, mutta yhdellä ei pysynyt oikein koossa. Lisäsin tässä vaiheessa lusikallisen jauhoja, mutta se ei vielä oikein auttanut. Lisäsin toisen kananmunan ja taikinasta tuli ihan liian löysää. Sitten hoksasin, että äiti laittaa aina kaikkiin pihveihin korppujauhoja ja lisäsin taikinaan muistaakseni 3 rkl niitä. Kun jauhot turposivat, lopputulos oli oikein hyvä.

Mitä tästä opimme: Ostan soijajauhoja jatkoa varten. :)
Kiitos oikein paljon ohjeesta!!!