torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Karpalokaurakeksit

Näin ulkona mainoksen ihanan näköisistä karpalokaurakekseistä. Minähän en ole sillä tavalla mainoksen uhri - ainakaan aina -, että menisin heti kauppaan ostamaan kiinnostustani kutittaneita elintarvikkeita, vaan joskus mietin ensin, voisinko tehdä kyseisiä tuotteita itsekseni kotona. Tällä kertaa tulin siihen tulokseen, että voin ja päätin kokeilla.


Karpaloiset kaurakeksit

75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
vajaa dl pähkinärouhetta
vajaa dl rusinoita
1 dl karpaloita
n. 3 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna

Sulata rasva ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon pähkinärouhe, rusinat ja karpalot. Sekoita mukaan kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää hiutaleita tai vehnäjauhoja, jos seos tuntuu liian löysältä. Kun seos on viilentynyt tarpeeksi, sekoita joukkoon vielä yksi muna. Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperin päälle ja tasoittele kekseiksi. Kuvan keksejä satsista tuli 16 kappaletta, jotka kaikki mahtuivat yhdelle pellille. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia.

3 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Olen tainnut nähdä saman mainoksen - miten ihmeessä keksit onkaan saatu näyttämään siinä niin mahdottoman houkuttelevilta?!

Ostamaan en ole sortunut itsekään, mutta pitääpä itsekin kokeilla tuota ohjetta (mikäli pakastimesta sattuisi löytymään vielä desin verran karpaloita).

Kaveri kirjoitti...

Niinpä, mainosten voima on pelottavan suuri... Nämä keksit eivät olleet sellaisia paksuja ja rouskuvia, joilta mainoksen keksit näyttävät. Ehkä jauhoja olisi voinut lisätä ja hiutaleita vastaavasti vähentää kovemman koostumuksen aikaansaamiseksi. Kerro toki Rosmariini omista kokemuksistasi, mikäli sille päälle satut. :)

Noppaz kirjoitti...

ai ihanaa! tahtoo kokeilla.. :P mää oon kyllä varmaan nauttinu sopimattomat määrät makeeta viime aikoina valmistujaisjuhlissa juostessa.. :) myöhemmin sitten..