sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2008

Muhinoivia makuja

Jos juhannusta ei viettänyt kotona, koittaa pakanapyhän jälkeen paluu ainakin kotiin, jos ei arkeenkin. Juhannuksen suursyöminkien tai ryhmäruokailujen jälkeen kotona voi tuntua aika väljältä. Näin kävi meille vietettyämme nyt pari päivää Kainuussa parinkymmenen sukulaisen seurassa. Tällöin, eli än-yy-tee-nyt, kannattaa uhrata hetki tai kaksi sille toiselle kotinsa jakavalle kauniille ihmiselle. Voi esimerkiksi testata, kuinka munakoiso ja mozzarella muhinoivat samassa salaatissa (vastaus: hyvin!) ja koittaa soveltaa samaa perässä...


Muhinointisalaatti kahdelle


1 pieni munakoiso
1 kevätsipuli
voita/ öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 t0maattia
n. 125 g mozzarellaa
3-4 rkl siemeniä
(pestoa)

Huuhtele munakoiso ja kuutioi se. Silppua sipuli ja kuullota sitä runsaassa rasvassa hetken. Lisää pannulle munakoisopaloista puolet ja kaada joukkoon yksi ruokalusikallinen soijakastiketta. Kääntele sipulisilppua ja munakoisopaloja ja anna soijakastikkeen imeytyä sekaan. Lisää vielä loput munakoisoista ja toinen ruokalusikallinen soijakastiketta ja paista seoksesta mehevä. Nosta pannu levyltä ja anna paistoksen jäähtyä hetken. Pilko tällä välin tomaatit ja mozzarella. Yhdistä hakkelus viilentyneeseen munakoiso-sipuli-paistokseen. Koristele komeus esimerkiksi auringonkukansiemenillä. Voit maustaa salaattia vielä halutessasi pestolla. Kahden lempiväisen kannattaa nauttia salaatti samalta lautaselta ja katsoa syödessä toisiaan syvälle silmiin...

Ei kommentteja: