sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

Pakkasenkestäviä pihvejä

Jälleen kerran jääkaapissani lymyili keitettyjä kikherneitä ja bataatti, jotka odottivat ruokkimistani. Keittoja on tullut kokeiltua jo useampaakin sorttia, joten nyt oli pihvien aika. Laitoin biffien joukkoon fetajuuston jämät, jolla pyrin tasoittamaan bataatin ja kikherneiden makeutta. Kamalasti feta ei pihveistä kuitenkaan maistu. Satsista tulee kovin suuri, kokonaiset 19 pihviä, joten määrän voi helposti puolittaa. Hyvänä pakastevarana annos kuitenkin toimii. Pihvit maistuvat hienosti esimerkiksi omatekoisten ruishamppareiden täytteenä.


Bataattipihvit

1 bataatti (n. 500 g)
2 sipulia
4-5 dl kikherneitä
100-150 g fetajuustoa
1-2 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
pippuria
basilikaa
suolaa

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä bataatti pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää bataatin joukkoon puolet kikherneistä ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää loput ainekset soseen joukkoon. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Käännä pihvit kerran paiston aikana.

Ei kommentteja: