tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Ylimuulia mukaillen

Ylimuulin pohjaton karppipiirakka herätti ruokahaluni tässä päivänä muutamana. Kasvissyöjänä tuunasin tunaversion omaan suuhuni sopivaksi. Nam.


Kasvissyöjän karppipaistos

4-5 dl kypsiä tai purkkisoijapapuja
200 g raejuustoa
1 ps pakastepinaattia
1 sipuli
2 kananmunaa
2 dl maitoa
suolaa, pippuria, basilikaa, oreganoa
(juustoraastetta)

Sekoita pavut, raejuusto, pinaatti ja silputtu sipuli keskenään laakeassa uunivuoassa. Tee munista ja maidosta seos ja mausta se kuten haluat. Kaada munamaito paistoksen päälle ja kuorruta koko komeus halutessasi juustoraasteella. Paistos vaikuttaa 200-225-asteiseen uuniin mennessään epäilyttävän löysältä, mutta on 45 minuutin jälkeen sieltä tullessaan yllättävän kiinteä.

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mitäs diggasit?! Me aateltiin tehdä taas nyt uuden vuoden mökkireissulla sitä karppia liha"makaroni"laatikkoa, joka on tälle kans sukua, niin hyvää se on. Ja varmasti erinomainen kasvisversiona!

Että olis ihanaa kun joskus pääsis vuorollaan kaikkien ruokablogaajien ruokavieraaksi :-D

Kaveri kirjoitti...

Oli oikein hyvää, kiitos vaan reseptistä! :) Suhtaudun karppiruokiin edelleen hieman varauksella, mutta ainakin tämä ape sammutti nälän mainiosti. Enpäs ollut huomannutkaan tuota karppimakarooniloodan ohjetta, mutta mukiinmenevä ulkonäkö houkuttelee kokeilemaan sitäkin. Soijarouheellahan lootaan saa kasvisproteiinit helposti kohdilleen...