Lauantaiaamuna oli sopivasti aikaa, joten laitoimme myslin tulelle. Yllätyksekseni mysli valmistui alta aikayksikön! Samalla kun aamiaisherkku oli uunissa ehdittiin keittää kahvit, paistaa munat sekä kattaa tomaatit ja kurkut pöytään.
Vasta myslin valmistuttua huomasin, että poikkeuksena valtaosamysleistä, tästä puuttuu kuivat hedelmät, kuten rusinat tai kuivatut aprikoosit. Niitähän voi sitten lisätä myöhemmin jos haluaa, minua ei jäänyt kaivelemaan. Suosittelen!
Kaarina-tädin mysli
8-10 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl vehnäleseitä
Sekoitetaan keskenään
1 dl öljyä
1 dl hunajaa
Kuumennetaan ja sekoitetaan edellisiin
2 dl vehnänalkioita
Lisätään jäähtyneeseen seokseen
Levitetään uunipannulle ja pidetään 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Sekoitetaan ja pöyhitään välillä.
8-10 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl vehnäleseitä
Sekoitetaan keskenään
1 dl öljyä
1 dl hunajaa
Kuumennetaan ja sekoitetaan edellisiin
2 dl vehnänalkioita
Lisätään jäähtyneeseen seokseen
Levitetään uunipannulle ja pidetään 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Sekoitetaan ja pöyhitään välillä.
4 kommenttia:
Tämä kuulostaa herkulta. Kiitos ohjeesta!
Tätä täytyy kokeilla. Meillä valmiin luomumyslinjoukkoon sekoitetaan quinoamuroja ja joskus kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai mitä nyt sattuu olemaan.
S
Nam! Pitäisikin itse tehdä taas välillä mysliä. Kaupan sekoituksissa on aina jotain, mistä en pidä, tai jos ei muuta, niin vähintään liikaa sokeria.
Tämä on ollut kyllä mieletön hitti kotona. Nyt sitä on tehty jo kolmesti. Seuraavaan satsiin ajattelin kokeilla cashewpähkinöitä. Kertokaa kokemuksia, että miltä on mysli maistunut!
Lähetä kommentti