maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Tomaatit tulessa!

En ollut uskoa, etten ole vielä kirjannut tätä mahtavaa keittoreseptiä blogiimme. Tämä tulinen tomaattikeitto kun on luultavasti ensimmäinen ruoka, jonka olen omin käsin muille tarjoiltavaksi tehnyt. Löysin ohjeen taannoin silloisen kämppikseni ankean näköisestä mutta oivaksi oppaaksi osoittautuneesta keittokirjasta. Keitto sisältää erään maailman parhaimmista makuyhdistelmistä eli tomaatin ja mozzarellan kauniin kombinaation. Eikä siinä vielä kaikki! Keittojen kuninkaan kruunaa sambal oelek, joka saa tomaatit, suun ja koko makuelämyksen roihuamaan.


Tulinen tomaatti-mozzarellakeitto

1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä
2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
8 dl kasvislientä
2 tlk (800 g) säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 rkl tomaattisosetta
ripaus tai pari sambal oelekia
1 laakerinlehti
1-2 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
basilikaa (kuivattua tai tuoretta)
mozzarellaa (tai tofua)

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä. Lisää jauhot ja kasvisliemi vähitellen. Lisää tölkkitomaatit, tomaattisose, sambal oelek ja laakerinlehti. Kiehauta ja anna keiton muhia 10 minuuttia. Pilko sillä välin mozzarella tai tofu. Itse en ole koskaan kokeillut keittoa tofulla, mutta epäilemättä hyvää niinkin. Mausta keitto sitruunamehulla ja mausteilla. Lisää vielä mozzarella tai tofu ja lämmitä keitto kasaan.

5 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mä en ole aikoihin syönyt tomaattikeittoa ja tää saa mun himot yltymään ihan liian kuumottaviksi... Pakko kaisse on tarttua tomaattia sarvista! Itte sysään yleensä raejuustoa tämänkin joukkoon :-D Mutta mozza olis ihanaa vaihtelua tai nestesavulla maustettu toufu... Kiitos ohjeesta!

Kaveri kirjoitti...

Olepa hyvä, Ylimuuli! Tämä on oikeasti ehkä parasta keittoa olen koskaan syönyt. Ainakin parasta mitä itse osaan tehdä. Kokonaiset säilyketomaatit ovat yllättävän hyviä ja hauskoja syötäviä, vaikka näyttävätkin hieman epäilyttäviltä.. Ja raejuusto, sehän nyt sopii mihin ruokaan vaan. :) Näin pakkasella tällainen kuuma ja tulinen ruoka saa veren kunnolla kiertämään!

Tiinakaisa kirjoitti...

Nam, nyt tuli nälkä! Vaikuttaa hyvältä reseptiltä ja täytyy kokeilla ihan lähiaikoina.. Sopivan kevyttä ja lämmittävää :)

Kaveri kirjoitti...

Resepti on myös melkoisen helppo ja nopea. Kannattaa kokeilla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oli älyttömän hyvää kiitos vinkistä. Harvoin teen mitään ruokaa blogin perusteella vaikka niitä luenkin ja onneksi tein poikkeuksen. Mausteita minulla ei ollut eikä sitruunamehua ja poltteena käytin kaksi tuorechiliä. Ja käytin myös sauvasekoitinta sopassa. Siitä huolimatta naminami.